Показване на 1–36 от 101 резултата

Show sidebar

OMRON Complete ЕКГ

Omron HeartGuide

OMRON Night View

OMRON WheezeScan

460.00 лв.

OMRON М7 + AC АДАПТЕР

199.00 лв.

Riester precisa® N удароустойчив апарат за кръвно професионален

137.96 лв.

Riester ri-fox N Пулсоксиметър

316.00 лв.

Riester ri-san® апарат за кръвно професионален

Termax Пулсоксиметър CMS50D

39.00 лв.

АКУЧЕК ИНСТАНТ ГЛЮКОМЕР

19.99 лв.

Глюкомер 2in1 MaX

Глюкомер 2in1 MaX – 50% комплект с Тест ленти глюкомер 2in1 MaX 50бр

29.94 лв.

ОМРОН професионален апарат за кръвно HBP-1120-E

Термакс бърз антигенен тест за SARS-CoV-2 назален

3.60 лв.

Термакс бърз антигенен тест за SARS-CoV-2 слюнка

3.60 лв.

Термакс кръвен бърз тест за Covid антитела

3.60 лв.

ТЕСТ ЛЕНТИ АКУЧЕК ИНСТАНТ 50бр

Тест ленти глюкомер 2in1 MaX 50бр

E3 Intence Електростимулатор

155.00 лв.

Gentle Temp 720 Електронен Термометър

119.00 лв.

HeatTens Електростимулатор

240.00 лв.

Omron MicroAir U100

289.00 лв.

OMRON М7 INTELLI IT AFIB

205.99 лв.

Pocket Tens Електростимулатор

Omron BF511

219.00 лв.

OMRON DUOBABY Небулайзер и аспиратор 2 в 1

156.00 лв.

OMRON М6 Comfort AFIB

179.00 лв.

Апарат за кръвно механичен EXANOVO

26.00 лв.

Безконтактен термометър за чело Termax DET-306-CD

72.00 лв.

Gentle Temp 521 Електронен термометър

110.00 лв.

OMRON M2 Intelli IT

OMRON MIT 5s Connect

209.00 лв.

Omron VIVA

229.00 лв.

OMRON X7 Smart AFIB

227.00 лв.

OMRON М4 INTELLI IT

149.00 лв.161.00 лв.

Инхалатор OMRON A3 Complete

132.00 лв.

Медицинска техника ( термометър, инхалатор, апарат за кръвно налягане)

Медицинска техника – термометри от Дрогерии Биозона

Методите и съответно видовете термометри за измерване на телесна температура се различават в зависимост от мястото на измерване. Най-конвенционалните методи са в устната кухина, в ректума, в ушния канал, под мишницата и на челото.

  • Контактни измервания – при измерване на температурата орално, ректално и под мишницата се използва контактно измерване и съответно дигитален или флуиден термометър. Първите два вида измерване се отличават с висока точност, поради невъзможността на температурата на околната среда да влияе върху измерването. Поради това се предпочитат в клинични условия и когато е нужно абсолютно прецизно измерване. Измерването под мишницата също дава висока точност на измерване, при употреба на качествен термометър.
  • Безконтактни измервания – за измерване в ушния канал се използват специални инфрачервени термометри. Накрайникът на термометъра се поставя в ухото и се определя температурата на пациента чрез измерване на топлинната радиация в ушния канал. Измерването е бързо и неинвазивно, поради което се предпочита от педиатрите при измерване на температура на бебета и деца. Нивото на прецизност е високо. Инфрачервен термометър – измерването на телесна температура чрез определяне на температурата на челото на пациента. Извършва се чрез инфрачервен термометър, наричан още пирометър или лазерен термометър. Този вид измерване има много предимства, но и сериозни недостатъци. Предимствата са – бързо измерване, на практика мигновено; възможност за дистанцирано измерване (например при опасност от зараза или при измерване на екстремни температури); лесна употреба, измерване в тъмното (повечето устройства имат осветен дисплей) и възможност за прецизно „прицелване“ в желаната зона за измерване.

 

Медицинска техника – инхалатори от Дрогерии Биозона

Healthzone BG подчертава, че най-подходящият и съвременен метод в борбата с често срещани болести като астма, сенна хрема, бронхит, пневмония, синузит, ларингит, кашлица и много други подобни болести е инхалацията. Можем да дефинираме инхалацията като директно вдишване на пари и лекарства с лечебна цел. Инхалаторът е уред, чрез който се извършва този процес. С негова помощ течният лекарствен разтвор се превръща във финни капчици, които попадат в белите дробове посредством специална маска или мундщук.

Предлаганите от Дрогерии Биозона инхалатори са с доказано качество и точност. Те са с усъвършенствана Mesh технология, напълно безшумни (джобен небулайзер). Притежават възможност за инхалиране под различни ъгли и осигуряват ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове, като са лесни за почистване

Медицинска техника – апарати за кръвно от Дрогерии Биозона

Апаратите за измерване на артериалното кръвно налягане се състоят от маншет, който се слага на ръката на пациента, устройство за нагнетяване на въздух в маншета и манометър, измерващ налягането на въздуха в маншета.

Артериалното кръвно налягане е един от „виталните признаци” и е важен индикатор за здравословното състояние на човека. Измерването на артериалното налягане е важна част от всеки преглед при лекаря. Повишеното артериално налягане е маркер за хипертония, която от своя страна е основен рисков фактор за сърдечно-съдови, мозъчно-съдови, бъбречно-съдови и други съдови заболявания.

Дрогерии Биозона предлага богат асортимент от апарати за кръвно налягане – свържете се с нас и се консултирайте с нашите специалисти