Показване на 5 резултата

Show sidebar

Глюкомери и тест ленти – Дрогерии Биозона

Глюкомерът е портативно медицинско изделие за определяне на приблизителната концентрация на глюкоза в кръвта. Той е ключов елемент за следене на кръвната захар в домашни условия от хора със захарен диабет и хипогликемия. Независимо от размера, формата или усъвършенстваните функции на глюкомера, процесът на използване на устройството е почти винаги един и същ. Той започва с поставяне на тест лента в глюкометъра и след това изтегляне на малко количество кръв от пръст или друго определено място със специално предназначено лазерно устройство. Кръвта се поставя върху тест лентата и глюкометърът започва да действа. За секунди се появява цифрова индикация за нивото на кръвната Ви захар. Индикаторът показва ниво в следните единици mg/dl или mmol/l.

Характеристики на глюкомерите

Има редица фактори, свързани с избора на правилния глюкомер за вас. Голяма част от него се свежда до въпрос на предпочитание. Ключова характеристики, която трябва да се вземат предвид е неговата точност.

Показанията от вашия глюкомер се използват за вземане на важни решения за това колко инсулин трябва да се вземе за хранене, или в случай на хипогликемия, колко захар е необходимо, за да се коригира ниското отчитане. Глюкомерите са медицински изделия, така че тяхната точност се управлява от FDA, което означава, че всички те се разглеждат от съответните медицински служби, за да се гарантира тяхната точност. Независимо от това, независимите тестове показват, че точността сред измервателните уреди може да варира до 6%.

Измервателните уреди варират в зависимост от количеството кръв, необходимо за точни резултати, като много специалисти твърдят, че тест лентите изискват „по-малко кръв“ за тестване, което е предимство. В Дрогерии Биозона се предлага голям асортимент глюкомери, които са лесни са употреба – без предварително настройване, без кодиране, с гаранция за точно измерване чрез визуална двойна проверка. Предлаганите от Healthzone BG глюкомери притежават и функция за известяване при поставяне на по-малка капка кръв и възможност за добавяне на допълнителна в рамките на 10 секунди, ако количеството е недостатъчно

Всеки глюкомер използва свои собствени маркирани тест ленти, а всеки флакон с ленти идва с код. Преди тестването потребителят трябва да съпостави кода на лентите с кода на глюкомера. Някои по-нови уреди не изискват кодиране, докато други автоматично четат кода на лентите и при необходимост се настройват.

Глюкомерите се различават по размер, от големи до тези с джобни размери. За да определите правилния размер на вашия глюкомеър, трябва да знаете, че глюкомерите трябва да се носят в малък калъф, който ви позволява да държите тест лентите и вашето лазерно устройство удобно. Размерът на калъфа може да промени значението на това, колко лесно е да се извади устройството, когато е необходимо.

Когато избирате глюкомер, уверете се, че той има способността да съхранява вашите показания, както и датата и часа на деня. Повечето лекари – особено ендокринолозите – могат да изтеглят тези показания от вашия глюкомер, за да подпомогнат планирането на лечението. Предлаганите от Дрогерии Бизона глюкомери могат да съхраняват повече от седмица кодирани показания, което е ценно за проследяване.