Showing all 9 results

Show sidebar

Здраве и тонус от Дрогерии Биозона

Поддържането на добро здраве и тонус е важен аспект от нашия живот, който може да ни помогне много по-лесно да се справяме със стреса, да се борим с вирусите и да поддържаме добри енергийни нива.

За да бъдем здрави е от изключителна важност да притежаваме добър имунитет. Имунитетът е защитен механизъм на тялото, който разпознава и защитава тялото ни от широк спектър патогени, които включват различни вируси и бактерии и не са присъщи за нашия организъм. Дрогерии Бизона акцентира върху факта, че имунната система се променя през целия ни живот, във всеки етап от него, в зависимост от възрастта, начина на живот, навиците на хранене и движение, и не на последно място, стресът, на който сме подложени.

Кога е важно да подкрепим имунитета си?

 • Когато вие или хората около вас имате настинка, грип, респираторни заболявания, болки в гърлото или хрема – още при първи симптоми на неразположение.
 • Ако се чувствате уморени, сте свръхчувствителни или раздразнителни.
 • Ако диетата ви не е достатъчно балансирана, за да съдържа ключови засилващи имунитета вещества – месо, ядки, риба, млечни продукти или зърнени храни.​

Фактори, които имат потенциал да влошат състоянието на имунната система:

 • Заседнал начин на живот
 • Хранителни алергии
 • Пушенето
 • Стрес
 • Лекарства
 • Бактериална експозиция
 • Промяна на температурата
 • Замърсяване на въздуха

Продукти за здраве и тонус – HealthZone BG

Някои видове хранителни добавки, особено някои витамини и минерали, допринасят най-много за нормалната функция на имунната система. Например Витамин C подкрепя имунитета, докато Витамин D поддържа здравето на костите и допринася за нормалната функция на имунитета. Витамин B6 – подпомага здравословното функциониране на нервната система и нормалното образуване на червени кръвни клетки, допринася за нормалната имунната система. Изключително важен е и приемът на цинкм който освен, че е  силен антиоксидант,  подкрепя и нормалното функциониране на имунната система. Цинкът често се комбинира със селен. Приемът на селен подкрепя имунитета ​и повишава антиоксидантната защита на организма.

Билките традиционно намират приложение за подкрепа на имунитета и дихателните пътища. Много от тях проявяват антиоксидантни, противовирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Сред най-полулярните билкови екстракти, прилагани и в медицината, спадат ехинацея, черен бъз, куркума, андрографис, африкански здравец, хрян, върбинка, лопен и много други. Освен директна подкрепа на имунитета, билковите екстракти могат да допълват грижата за организма, грижейки се за намаляване на стреса и безпокойството и подпомагане на добрия сън. Добре познатите валериана и хмел подпомагат почивката и съня, а хормонът мелатонин регулира биологичния часовник за по-бързо възстановяване.

Поддържането и повишаването на здравето се постига чрез различна комбинация от физическо, умствено и социално благосъстояние. Свържете се с нас – Дрогерии Бизона с удоволствие ще отговорят на всички Ваши въпроси. Разгледайте богатия ни асортимент от продукти за Вашето здраве и тонус – Здрав дух в здраво тяло!