Показване на 11 резултата

Show sidebar

Omron HeartGuide

E3 Intence Електростимулатор

155.00 лв.

HeatTens Електростимулатор

240.00 лв.

Pocket Tens Електростимулатор

Omron BF511

219.00 лв.

Omron VIVA

229.00 лв.

Omron HN286

55.00 лв.

OMRON HN289

48.00 лв.

Walking style IV Крачкомер

69.00 лв.

Walking style One 2.1 Крачкомер

49.90 лв.

Walking Style 2.0 Крачкомер

39.90 лв.

Здраве и тонус от Дрогерии Биозона

Поддържането на добро здраве и тонус е важен аспект от нашия живот, който може да ни помогне много по-лесно да се справяме със стреса, да се борим с вирусите и да поддържаме добри енергийни нива.

За да бъдем здрави е от изключителна важност да притежаваме добър имунитет. Имунитетът е защитен механизъм на тялото, който разпознава и защитава тялото ни от широк спектър патогени, които включват различни вируси и бактерии и не са присъщи за нашия организъм. Дрогерии Бизона акцентира върху факта, че имунната система се променя през целия ни живот, във всеки етап от него, в зависимост от възрастта, начина на живот, навиците на хранене и движение, и не на последно място, стресът, на който сме подложени.

Кога е важно да подкрепим имунитета си?

 • Когато вие или хората около вас имате настинка, грип, респираторни заболявания, болки в гърлото или хрема – още при първи симптоми на неразположение.
 • Ако се чувствате уморени, сте свръхчувствителни или раздразнителни.
 • Ако диетата ви не е достатъчно балансирана, за да съдържа ключови засилващи имунитета вещества – месо, ядки, риба, млечни продукти или зърнени храни.​

Фактори, които имат потенциал да влошат състоянието на имунната система:

 • Заседнал начин на живот
 • Хранителни алергии
 • Пушенето
 • Стрес
 • Лекарства
 • Бактериална експозиция
 • Промяна на температурата
 • Замърсяване на въздуха

Продукти за здраве и тонус – HealthZone BG

Някои видове хранителни добавки, особено някои витамини и минерали, допринасят най-много за нормалната функция на имунната система. Например Витамин C подкрепя имунитета, докато Витамин D поддържа здравето на костите и допринася за нормалната функция на имунитета. Витамин B6 – подпомага здравословното функциониране на нервната система и нормалното образуване на червени кръвни клетки, допринася за нормалната имунната система. Изключително важен е и приемът на цинкм който освен, че е  силен антиоксидант,  подкрепя и нормалното функциониране на имунната система. Цинкът често се комбинира със селен. Приемът на селен подкрепя имунитета ​и повишава антиоксидантната защита на организма.

Билките традиционно намират приложение за подкрепа на имунитета и дихателните пътища. Много от тях проявяват антиоксидантни, противовирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Сред най-полулярните билкови екстракти, прилагани и в медицината, спадат ехинацея, черен бъз, куркума, андрографис, африкански здравец, хрян, върбинка, лопен и много други. Освен директна подкрепа на имунитета, билковите екстракти могат да допълват грижата за организма, грижейки се за намаляване на стреса и безпокойството и подпомагане на добрия сън. Добре познатите валериана и хмел подпомагат почивката и съня, а хормонът мелатонин регулира биологичния часовник за по-бързо възстановяване.

Поддържането и повишаването на здравето се постига чрез различна комбинация от физическо, умствено и социално благосъстояние. Свържете се с нас – Дрогерии Бизона с удоволствие ще отговорят на всички Ваши въпроси. Разгледайте богатия ни асортимент от продукти за Вашето здраве и тонус – Здрав дух в здраво тяло!