Показване на 35 резултата

Show sidebar

OMRON WheezeScan

460.00 лв.

Промо пакет – ИНХАЛАТОР ТЕРМАКС SMART + TERMAX MINI Термометър за Чело Инфрачервен (Подарък)

от 169 лв на 130 лв.

Omron MicroAir U100

289.00 лв.

OMRON DUOBABY Небулайзер и аспиратор 2 в 1

156.00 лв.

Инхалатор OMRON A3 Complete

132.00 лв.

OMRON C102 Total

ИНХАЛАТОР ТЕРМАКС SMART

Инхалатор Омрон C28P Pro new

Инхалатор Омрон CompAir C28P

135.00 лв.

ИНХАЛАТОР ТЕРМАКС COMPACT

ОМРОН ИНХАЛАТОР КОТЕТО НАМИ

115.90 лв.

OMRON CompAir NE-801KD детски

139.00 лв.

ИНХАЛАТОР ТЕРМАКС FAMILY

OMRON C101 Essential

95.00 лв.

OMRON CompAIR BASIC NE-C803

79.00 лв.

OMRON CompAir Pro C900 – Професионален

219.00 лв.

Промо пакет – Инхалатор Котето Нами + Електронен Термометър GT720

199.00 лв.

Омрон АС адаптер HHP-CM01 универсален

16.00 лв.

МАСКА ДЕТСКА ПВЦ ОМРОН | OMRON

Omron Duobaby Аспиратор сет Омрон – резервни части

МАСКА ЗА БЕБЕ ПВЦ ОМРОН | OMRON

Omron въздушни филтри за инхалатори Омрон

Omron разпрашител за инхалатор A3 Complete

Omron разпрашител за инхалатор NAMI CAT

Omron разпрашител за инхалатор С28,С801,С29 к-кт

МАСКА ДЕТСКА А3/ДуоБейби ОМРОН | OMRON

МАСКА ЗА ВЪЗРАСТНИ А3/ДуоБейби ОМРОН | OMRON

МАСКА ЗА ВЪЗРАСТНИ ПВЦ ОМРОН | OMRON

Omron въздушни филтри за инхалатори Омрон

Дуо Бейби NEB SET комплект аксесоари Омрон

Omron въздуховод 100см за С802,С803 Омрон

Omron въздуховод за модели С801,С801KD 100см Омрон

Omron въздуховод 200см за модели С28,С900 Омрон

Omron въздуховод 207 см за модели С28,С29,С30 Омрон

Omron въздуховод за модели А3/ДУО БЕЙБИ/С101/С102/С303К Омрон

Видове инхалатори – Дрогерии Бизона

Съществуват няколко вида инхалатори:

  • Парни инхалатори

Това са най-просто устроените инхалатори и единственият тип инхалатори, който можете да използвате с етерични масла и билки. Лекарството се изпарява в следствие на нагряване. Успокоява дихателните пътища и помага за отхрачването на секретите.

  • Компресорни инхалатори

Едно от най-големите им предимства е, че могат да се ползват с всички видове лекарства за респираторна терапия. Освен това са лесни за поддръжка и почистване и са изключително издръжливи и надеждни.

  • Ултразвукови инхалатори

Ултразвуковите инхалатори са значително по-тихи в сравнение с компресорните или са напълно безшумни. Превръщат лекарствения разтвор в аерозол посредством ултразвукови вълни, като за около 15 минути произвеждат между 15 и 30 мл аерозол. Поради компактните си размери са удобни за пренос, а много модели работят и на батерии.

  • Меш ( Mesh ) инхалатори

Известни са още като мембранни инхалатори и се считат за най-високо технологични. Дрогерии Биозона препоръчва този тип инхалатори. Работата им се основава на мембрана с множество миниатюрни отвори, която посредством високочестотни вибрации преобразува лекарствения разтвор в аеорозол.

Избор на инхалатор

Изборът на правилния инхалатор е строго индивидуален и зависи от множество фактори – възраст на пациента, вид на медикамента, който ще се използва, заболяването, което ще се лекува и други. Препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар, който ще Ви насочи към най-правилното решение.

Важни фактори при избора на инхалатор е размера на частиците.Мъглата, която разпрашват инхалаторите, съдържа частици с малки или големи размери. Различните по размер частици достигат до различни места в дихателната система – съответно горните или долни дихателни пътища. По правило частици с размер 8-10 µm (микрометра) попадат само в устата (до гърлото). Частици с размер 5-8 µm – в трахеята, тези с размер 3-5 µm – в бронхите и частиците с размер 1-3 µm достигат до бронхиолите и алвеолите. Колкото по-малък размер са частиците, толкова по-голям терапевтичен ефект има използването на инхалатора. Това е особено важно, когато ни се налага да лекуваме по-сериозно заболяване, а не просто настинка с физиологичен разтвор.

Друг важен фактор е скоростта на разпрашване на инхалатора.Скоростта на разпрашване реално определя времето, за което провеждаме инхалацията. Обикновено се следи скоростта да бъде между 0.35 и 0.45 ml/sec, за да се гарантира една по-къса като време на провеждане инхалация. Това може да се окаже важен фактор, когато се налага инхалаторна терапия на бебе или малко дете.

Ако се нуждаете от лечение в различни части на деня, може да е от полза да имате лек и преносим модел. И обратно – ако инхалаторната терапия основно ще се провежда у дома, в такъв случай размерът и теглото на инхалатора вероятно няма да бъдат от толкова голямо значение.

Удобството също е важно при избора на инхалатор. Има някои предимства на небулайзерите, които не са за подценяване – дали са мобилни, дали са лесни за почистване, за зареждане на инхалационния разтвор и т.н.

Дрогерии Биозона разполагат с богат асортимент от инхалатори. Разгледайте предлаганите от нас компресорни инхалатори, както и МЕШ инхалатори (небулайзори)