Показване на 14 резултата

Show sidebar

Gentle Temp 720 Електронен Термометър

119.00 лв.

Безконтактен термометър за чело Termax DET-306-CD

72.00 лв.

Gentle Temp 521 Електронен термометър

110.00 лв.

Gentle Temp 520 Електронен термометър

91.20 лв.

TERMAX KFT-22 Безконтактен термометър за чело

59.00 лв.

TERMAX MINI Термометър за Чело Инфрачервен

Flex Temp Smart Електронен термометър

17.00 лв.

Eco Temp Basic Електронен Термометър

12.99 лв.

TERMAX CARTOON – термометър електронен

Eco Temp Intelli IT термометър електронен свързан

TERMAX Класик без живак

TERMAX Флекс– термометър електронен

6.50 лв.

TERMAX Стандарт – термометър електронен

5.70 лв.

Промо пакет – Инхалатор Котето Нами + Електронен Термометър GT720

199.00 лв.

Безживачни и дигитални термометри – Healthzone BG

Методите и съответно видовете термометри за измерване на телесна температура се различават в зависимост от мястото на измерване. Най-конвенционалните методи са в устната кухина, в ректума, в ушния канал, под мишницата и на челото.

Контактни измервания – при измерване на температурата орално, ректално и под мишницата се използва контактно измерване и съответно дигитален или флуиден термометър. Първите два вида измерване се отличават с висока точност, поради невъзможността на температурата на околната среда да влияе върху измерването. Поради това се предпочитат в клинични условия и когато е нужно абсолютно прецизно измерване. Измерването под мишницата също дава висока точност на измерване, ако се извърши както трябва.

Предлаганите от Дрогерии Биозона електронни (дигитални) термометри се отличават с изключително качество, бързина и точност на измерванията, звук индикатор за висока температура и мн.други. Те притежават широк набор от сложни функции, бидейки лесни за употреба. Разгледайте нашите предложения, като обърнете внимание и на дигиталните (електронни) термометри, притежаващи светещ дисплей, което ги прави изключително удобни и подходящи за майки, грижещи се за малки деца.

Инфрачервени, безконтактни термометри – Дрогерии Биозона

 Безконтактни измервания – за измерване в ушния канал се използват специални инфрачервени термометри. Накрайникът на термометъра се поставя в ухото и се определя температурата на пациента чрез измерване на топлинната радиация в ушния канал. Измерването е бързо и неинвазивно, поради което се предпочита от педиатрите при измерване на температура на бебета и деца. Нивото на прецизност е високо.

Измерването на телесна температура чрез определяне на температурата на челото на пациента се извършва чрез инфрачервен термометър, наричан още пирометър или лазерен термометър. При този тип измерване има редица предимства –  бързо измерване, на практика мигновено; възможност за дистанцирано измерване (например при опасност от зараза или при измерване на екстремни температури); лесна употреба, измерване в тъмното (повечето устройства имат осветен дисплей) и възможност за прецизно „прицелване“ в желаната зона за измерване. Това е и най-неинвазивният метод за измерване на телесна температура.

Разгледайте предлаганите от Дрогерии Биозона безконтактни термометри и не се колебайте да се свържете с нас при въпроси.