Showing all 14 results

Show sidebar

Промо пакет – Инхалатор Котето Нами + Електронен Термометър GT720

199.00 лв.

Gentle Temp 720 Електронен Термометър

149.00 лв. 119.00 лв.

Безконтактен термометър за чело Termax DET-306-CD

95.00 лв. 72.00 лв.

Gentle Temp 521 Електронен термометър

116.00 лв. 110.00 лв.

Gentle Temp 520 Електронен термометър

96.00 лв. 91.20 лв.

TERMAX KFT-22 Безконтактен термометър за чело

95.00 лв. 59.00 лв.

TERMAX MINI Термометър за Чело Инфрачервен

Flex Temp Smart Електронен термометър

17.50 лв. 17.00 лв.

Eco Temp Basic Електронен Термометър

13.50 лв. 12.99 лв.

TERMAX CARTOON – термометър електронен

Eco Temp Intelli IT термометър електронен свързан

TERMAX Класик без живак

TERMAX Флекс– термометър електронен

7.50 лв. 6.50 лв.

TERMAX Стандарт – термометър електронен

6.00 лв. 5.70 лв.

Безживачни и дигитални термометри – Healthzone BG

Методите и съответно видовете термометри за измерване на телесна температура се различават в зависимост от мястото на измерване. Най-конвенционалните методи са в устната кухина, в ректума, в ушния канал, под мишницата и на челото.

Контактни измервания – при измерване на температурата орално, ректално и под мишницата се използва контактно измерване и съответно дигитален или флуиден термометър. Първите два вида измерване се отличават с висока точност, поради невъзможността на температурата на околната среда да влияе върху измерването. Поради това се предпочитат в клинични условия и когато е нужно абсолютно прецизно измерване. Измерването под мишницата също дава висока точност на измерване, ако се извърши както трябва.

Предлаганите от Дрогерии Биозона електронни (дигитални) термометри се отличават с изключително качество, бързина и точност на измерванията, звук индикатор за висока температура и мн.други. Те притежават широк набор от сложни функции, бидейки лесни за употреба. Разгледайте нашите предложения, като обърнете внимание и на дигиталните (електронни) термометри, притежаващи светещ дисплей, което ги прави изключително удобни и подходящи за майки, грижещи се за малки деца.

Инфрачервени, безконтактни термометри – Дрогерии Биозона

 Безконтактни измервания – за измерване в ушния канал се използват специални инфрачервени термометри. Накрайникът на термометъра се поставя в ухото и се определя температурата на пациента чрез измерване на топлинната радиация в ушния канал. Измерването е бързо и неинвазивно, поради което се предпочита от педиатрите при измерване на температура на бебета и деца. Нивото на прецизност е високо.

Измерването на телесна температура чрез определяне на температурата на челото на пациента се извършва чрез инфрачервен термометър, наричан още пирометър или лазерен термометър. При този тип измерване има редица предимства –  бързо измерване, на практика мигновено; възможност за дистанцирано измерване (например при опасност от зараза или при измерване на екстремни температури); лесна употреба, измерване в тъмното (повечето устройства имат осветен дисплей) и възможност за прецизно „прицелване“ в желаната зона за измерване. Това е и най-неинвазивният метод за измерване на телесна температура.

Разгледайте предлаганите от Дрогерии Биозона безконтактни термометри и не се колебайте да се свържете с нас при въпроси.