Показване на 3 резултата

Show sidebar

Медицински консумативи – медицински маски от Дрогерии Биозона

Медицинска маска (хирургическа маска) е медицинско изделие за еднократно използване, закриващо устата и носа на човек и осигуряващо защита за пряко предаване на инфекция от носителя на маската към други хора и защитаваща лицето на носителя си от директно попадане на пръски при разговор, кихане и други. Служи и за предотвратяване на попадането на болествотворни патогени чрез капки от секрети върху лицето на носещия маската. Представлява една лицева полумаска направена от филтърна хартия или плат, която се закрепва бързо и лесно към лицето на човек. За изработката на маските се използват основно нетъкани текстилни материали, подобни на тези използвани при производството на HEPA-филтрите. Обикновено имат три слоя, закрепване с еластични връзки или други, както и вложка от мек метал за добро притискане на маската около носа, за да се предотврати издищване на въздуха нагоре. Използването на тези текстилни материли позволява и използването на по-модерни технологии като ултразвуково заваряване с цел автоматизирано производство и ниска цена на маските. Медицинската (хирургическата) маска не трябва да се счита за способна да защита от вдишване на бактерии и вируси и да се използва погрешно вместо респираторите, тъй като е по-малко ефективна от тях.

При използването на една притисната до лицето, многослойна и суха маска ползвателят може да предпази при затворени помещения и близък контакт до възможно заразени пациенти от попадане на капчици с патогени, получени при дишане, говорене или кашляне. Маската отстранява основно една голяма част от влагата във въздуха и свързаните чрез нея частици. Допълнителна защита маските осигуряват на потребителя поради факта, че се намалява неволното допиране на лицето (нос и уста) от ръцете му (нормално замърсени с патогени). Предлаганите от Дрогерии Биозона медицински трипластови маски с ластик се отличават с това че притежават високо ниво на филтрация 99%, не съдържат стъклени влакна, въздухопропускливи и комфотни за носене са.

Медицински консумативи – средства за лична хигиена, дезинфектанти от Дрогерии Биозона

Дезинфекцията е комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на микроорганизмите във външната среда. Осъществява се чрез физични, химични и биологични методи.

Дрогерии Биозона предлага диспенсър за монтаж на стена или стойка /има дюбели в комплекта/ Диспенсърът на Helathzone BG разполага със сензор, работи с батерии, притежава възможност за регулиране на дозите от 1 до 3 впръсквания

Вместимостта на контейнера е 1л дезифектант течност

Предпазете себе си и околните с нашите продукти за лична хигиена и дезинфекция.