OMRON представя WheezeScan , първото в света устройство за откриване на хрипове, което помага на деца с астма

Решаващ пробив в областта на управлението на педиатричната астма. Omron WheezeScan помага на родителите на малки деца да открият хрипове – ясен индикатор за предстоящ астматичен пристъп – и да предприемат действия .

ДИНИ ОТС официален дистрибутор за България на OMRON Healthcare. – Световен лидер в клинично доказано, иновативно медицинско оборудване за наблюдение и терапия на здравето – представя WheezeScan. Първото в света клинично валидирано устройство за откриване на наличието на хрипове при малки деца. Надеждната точност на WheezeScan предоставя на родителите, лекарите и лицата, които се грижат за тях – способността да разпознават дали детето има хрипове. Впоследствие осигурявайки увереност и яснота относно следващите стъпки, които ще трябва да бъдат предприети в съответствие с плана за лечение на детето.

OMRON представя WheezeScan

Детектор за хрипове OMRON WheezeScan

Какво представляват хриповете

Хриптенето е свистящ или тракащ звук при дишане и е най-честият симптом на астма при деца под 5 годишна възраст 1 . Въпреки това най-малко 44% от родителите се борят да разпознаят ясно хриптящите звуци преди началото на астматичен пристъп 2 . Това може да се дължи на редица причини, включително:

  • Перспективата за задаващ се астматичен пристъп предизвиква безпокойство и колебание
  • Хрипове не винаги звучат еднакво 3
  • Децата са твърде малки, за да формулират какво преживяват

WheezeScan осигурява обективна оценка на наличието на хрипове, премахвайки предположенията, съмненията и нерешителността. Позволявайки на родителите на деца с астматични симптоми да следват уверено плана за лечение на лекаря.

WheezeScan е интуитивно проектиран за директно и точно откриване. Родителите просто го държат под дясната ключица на детето си за 30 секунди и изчакват идентификацията „Хриптене“ или „Няма хриптене“. В допълнение, дизайнът на WheezeScan е елегантен и ергономичен, лек и преносим. Което позволява на родителите да го носят със себе си по всяко време и премахва всякаква несигурност в моменти на затруднено дишане.

OMRON представя WheezeScan

WheezeScan на OMRON Healthcare е проектирана да идентифицира звуци при хрипове на дете, които родителите може да не могат да чуят. Диафрагма от материал с микронна ширина открива хрипове с малък обем. Това, комбинирано с микрофон с HD качество, вградена система за шумопотискане и специализиран вграден компютър. Позволява на устройството да осигури ясно отчитане „хрипове“ или „без хрипове“. В допълнение, защитен вътрешен калъф гарантира издръжливост и дългосрочна точност.

WheezeScan Свързаност

WheezeScan също се сдвоява със своето придружаващо приложение, AsthmaDiary за мобилни устройства. Приложението следи епизодите на хрипове. Позволявайки на родителите да регистрират данни за потенциални задействащи фактори и отговор на лекарства, както и да идентифицират тенденции. Нещо повече, родителите могат след това да предоставят на лекарите подробности за честотата на епизодите на хрипове. Което позволява по-специфично разработване на планове за контрол.

OMRON представя WheezeScan

WheezeScan вече е достъпен за онлайн поръчки в България. Като част от изключителната гама от продукти на OMRON Healthcare, достъпни на https://healthzone.bg/

Преминаване към нулеви астматични пристъпи с Omron WheezeScan

OMRON Healthcare вдъхна живот на WheezeScan , признавайки астмата като социално бреме. Родителите искат да са сигурни, че детето им има астматичен пристъп. Преди да го изложат на определени лекарства за астма и техните потенциални странични ефекти. За съжаление този подход „изчакайте и вижте“ рискува да пропусне ранни действия, които биха могли да предотвратят атаки. За да се справи с това, WheezeScan на OMRON Healthcare предоставя на родителите надеждно и обективно разчитане – премахвайки несигурността.

OMRON представя WheezeScan

OMRON WheezeScan

Според Лусия Прада, маркетинг директор на OMRON Healthcare Europe: – „като майка на две деца, знам колко стресиращо е да имаш болно дете и колко безсилен може да те накара да се почувстваш, когато не можеш да разбереш как да им помогнеш. WheezeScan е създаден, за да даде на родителите увереност в адекватното управление на астматичното състояние на техните деца. Като първа стъпка към нашата визия за нулеви астматични атаки, тя привежда в конкретни действия нашата визия да направим всичко възможно, за да сведем до минимум въздействието, което астмата има върху пациентите и особено върху децата.”

Андре Ван Гилс, главен изпълнителен директор и президент на OMRON Healthcare Europe коментира: – „нашето обещание Going For Zero ни казва да направим всичко възможно, за да дадем възможност на хората да извлекат повече от живота, тъй като те не се контролират от тяхното състояние. Имайки това предвид, ние разработихме WheezeScan , което бележи нов крайъгълен камък в стремежа ни да предоставим на хората най-добрите инструменти за постигане на точно ниво на откриване и наблюдение, когато това наистина е от значение. Като световен лидер в респираторната терапия, въвеждането на превантивна, изключително преносима здравна технология, която да предоставя облекчение точно когато хората се нуждаят от него, е сред нашите най-големи приоритети.”

Относно OMRON Healthcare Europe

Ангажирана да помага на хората да живеят по-активен и пълноценен живот без компромиси, OMRON Healthcare е глобален лидер в областта на клинично доказано, иновативно медицинско оборудване за мониторинг и терапия на здравето.

През цялата си 85-годишна история OMRON Healthcare се стреми да подобри живота и да допринесе за по-добро общество чрез разработване на иновации. Които помагат на хората да предотвратяват, лекуват и управляват своите медицински състояния, както у дома, така и в клиничната практика в над 117 страни.

OMRON Healthcare е марка №1, препоръчвана от кардиолозите в Европа. И марка №1 в света при небулизаторите/инхалатори за респираторно лечение с над 30 милиона продадени устройства. Допълнителните основни продуктови категории на компанията са оборудване за нискочестотна терапия на болката, монитори за състава на тялото и електронни термометри.

OMRON Healthcare Group е със седалище в Киото, Япония. OMRON Healthcare Europe BV е подразделението за здравеопазване за Европа, Русия, Близкия изток и Африка и предоставя услуги на клиенти в повече от 74 държави. Официалния представител за България е ДИНИ ОТС ООД, компания с дългогодишен опит в дистрибуцията на висококачествени медицински изделия в България.


1 Глобална инициатива за астма. Глобална стратегия за управление и превенция на астма, 2016 г. Достъпен от: www.ginasthma.org
2 Данни във файл
3 Глобална инициатива за астма. Глобална стратегия за управление и превенция на астма, 2016 г. Достъпно от: www.ginasthma.org

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *