Започнахме новата 2020г с апарат за кръвно налягане на най-високо технологично ниво. Апарат за кръвно на Омрон с включени всички ексклузивни технологии в един продукт. Уред осигуряващ изключително прецизен контрол на кръвното налягане. Осигуряващ мониторинг и превенция на сърдечно-съдови инциденти в домашни условия.

Стремежът на Омрон е свят, където е най-голямото число. Нула инфаркти. Нула инсулти.

Сърдечно-съдовите заболявания като инфаркт, мозъчен инсулт или мозъчен кръвоизлив са основна причина за смърт както в България и Европа, така и по целия свят. Приблизителното число е над 6,5 милиона смъртни случая годишно само в регион ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка). По данни на (WHO Global Health Info, Statistics Reports, 2013). В случаите когато тези инциденти не водят до смърт, пациентите често получават усложнения. Те от своя страна водят до понижаване качеството на живот, като различна степен на инвалидизация.

Основни рискови фактори за мозъчните и сърдечно-съдовите инциденти са хипертонията и предсърдното мъждене. По последни данни броят на хората над 25г в регион ЕМЕА, диагностицирани с хипертония е около 600 милиона души. Статистически това са между 40-46% от хората изложени на риск от развитие на моъчни и сърдечно-съдови събития. (WHO Global Health Info, статистически доклади, 2011 г.).

Ако не се предприемат необходимите мерки за контрол се очаква повишение на смъртността през следващите години. СЗО прогнозира двойно увеличаване на броят на смъртни случаи причинени от хипертония в сравнение с тези причинени от рак до 2030г.

Omron M7Intelli IT AFIB

Вече над 85г мисията на Omron Healthcare е да “съдейства на хората по целият свят за по-здравословен и комфортен живот„

Omron Healthcare развива идеята за мониторинг на кръвното налягане в домашни условия във времена когато, то може да бъде измерено само в медицинско учреждение. Оттогава измерването на артериално налягане у дома е надграждаща и развиваща се практика. Която има все по-голямо значение за диагностицирането и лечението на хипертонията и превенциата на сърдечно-съдови инциденти.

Въпреки това, мозъчните и сърдечно-съдовите събития, причинени от хипертонията, все още оказват голямо влияние върху продължителността на живота. За да се редуцира черната статистика е необходимо редовното наблюдение на артериалното налягане с монитори с висока точност и надеждност при домашна употреба. Omron Healthcare носочва своите усилия в създаването и усъваршенстването на нови технологии, с които да бодобри качеството на живот на хората по света.

От началото на 2020 г. Omron Healthcare представи на световните пазари иновация- въвеждането на всички ексклузивни технологии в един уред за домашен контрол на артериалното налягане и превенция на сърздечно съдови инциденти – Omron M7Intelli IT AFIB

https://www.diniotc.com/wp-content/uploads/2020/01/m7-intelli-afib-blog2.jpg

OMRON M7Intelli IT AFIB

Това е апарат за кръвно налягане създаден за прецизен контрол на артериалното налягане в домашни условия. Технологията Intelli Sense отчита индивидулните характеристики на пациента. Тепнологията Intelli Wrap Cuff 360 градусов маншет, намалява до нула възможността от грешно поставен маншет. По този начrн Omron Healthcare гарантира точност на измерванията в домашни условия сръвнима с тази в лекарския кабинет. Точните измервания подобряват мониторинга на артериалната хиперотния и повишават успеваемостта на терапиите. Чрез иновативната технология AFIB по време на измерването на артериалното налягане уредът разпознава и дефинира аритмията Предсърдно мъждене.

При проведената клинична валидация на Omron M7Intelli IT AFIB е постигната точност над 96,5% при дефиниране на аритмия предсърдно мъждене. Която е отговорна за повишаване на риска от инфаркт и инсулт над 5 пъти. https://www.jstage.jst.go.jp/article/circj/83/12/83_CJ-19-0349/_article

Повече за продукта може да видите OMRON М7 INTELLI IT AFIB

Видео на OMRON M7Intelli IT AFIB https://youtu.be/BB9yLefcA7g

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *